Goedkope hypotheek: Bent u op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Bekijk dan alle hypotheek informatie, hypotheekrente en maak uw keuze.Veranderende tendens in hypotheekmarkt

28.10.2009 - Mede door het  strengere beleid ten opzichte van hypotheekverstrekking is een grote daling in de hypotheekmarkt waar te nemen. De markt daalde in het derde kwartaal van 2009 met maar liefst met 34 procent. Dit is natuurlijk ook mede te wijten aan een daling van de vraag naar hypotheken door de huidige economische situatie, maar ook het strengere acceptatiebeleid speelt mee.

Het strengere acceptatiebeleid door banken is een logisch gevolg van de kredietcrisis. Banken en andere hypotheekverstrekkers denken wel twee keer na bij het verstrekken van een hypotheek. Daarnaast willen banken niet dat een groot deel van hun balans bestaat uit hypotheken, omdat er voor hypotheken meer reserves nodig zijn. Als banken minder willen uitlenen kunnen ze dus het verstrekkingsregelement aanscherpen.

Er is ook een veranderende  tendens waar te nemen in de marktaandelen van hypotheekverstrekkers. Fortis Groep en ABN Amro hebben marktaandeel moeten inleveren , terwijl het marktaandeel van Aegon groeide. Fortis mag zo’n 29 procent inleveren, en de ABN Amro is een goede tweede met een daling van 17 procent.  Bij de Rabobank blijft de situatie onveranderd en de bank blijft daarmee marktleider.

Verkopers van hypotheken nemen ook een verschuiving waar.  De grote verkopende partijen, zoals Hypotheker, Hypotheekshop en Hypotheekvisie winnen terrein ten koste van de kleinere partijen. Reden voor deze verschuiving kan het vertrouwen van de consument in gevestigde namen zijn of personeel met betere verkoopskills. De drie ketens hebben overeigs ook last van een daling in het aantal hypotheken dat ze verkopen, de daling gaat alleen minder hard.

Al met al breekt er een spannende tijd aan binnen de hypotheekmarkt , waarbij het nog onduidelijk is wie de grote winnars en verliezers gaan worden. Wel is duidelijk dat de onrust op de markt nog enige tijd zal voortduren.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie Goedkope-Hypotheek.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Goedkope hypotheek.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: hypotheek, hypotheekmarkt, tendens, Veranderende


Gerelateerde berichten:

Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4533
Er zijn 4 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Maximale hypotheek berekenen


Actuele Hypotheekrente


Triple A status rabobank wordt negatief
Kredietbeoordeler Standard & Poor's waarschuwt de Rabobank voor zijn Triple A status. Door het stijgende aantal faillissementen en de hoge werkloosheid kan de bank in moeilijkheden komen.
Rabobank gaat in 2010 klanten compenseren...
Ongeveer 100.000 klanten van de Rabobank die in de periode van 1996 tot en met 2000 een OpMaat hypotheek hebben afgesloten worden gecompeseerd. De Rabobank heeft hiervoor tussen de 50 en 75 miljoen euro gereserveerd.
NHG alleen nog verkrijgbaar voor...
Korte rentevaste periode is riskant
Te vaak hoge hypotheek aangeboden
Nog geen huisuitzetting voor gedupeerde...
Verlaag jaarlijks de hypotheekrenteaftrek
Banksparen in opmars
Nationale Hypotheek Garantie aangescherpt


Reacties (0)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Zelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Onlangs toegevoegd
Triple A status rabobank wordt negatief
Rabobank gaat in 2010 klanten...
NHG alleen nog verkrijgbaar voor...
Korte rentevaste periode is riskant
Te vaak hoge hypotheek aangeboden
Nog geen huisuitzetting voor gedupeerde...
Verlaag jaarlijks de...
Banksparen in opmars
Veranderende tendens in hypotheekmarkt
Lijfrente hypotheek

Navigatie

Beste bekeken nieuws
Korte rentevaste periode is riskant
Triple A status rabobank wordt negatief
Afschaffing hypotheekrenteaftrek voor dure...
NHG alleen nog verkrijgbaar voor...
Verlaag jaarlijks de hypotheekrenteaftrek