Goedkope hypotheek: Bent u op zoek naar de goedkoopste hypotheek? Bekijk dan alle hypotheek informatie, hypotheekrente en maak uw keuze.NHG alleen nog verkrijgbaar voor energiezuinige huizen

07.12.2009 - Een van de meest vergaande adviezen van de DenkTank van de overheid is wellicht dat het Nationale Hypotheek Garantie (NHG) alleen nog moet gelden voor de meest energiezuinige huizen. Het DenkTank bestaat uit masterstudenten, bijna-afgestudeerden en promovendi, zij hebben zich dit jaar gebogen over de vraag hoe je consumenten kunt stimuleren energiezuiniger te zijn. Maandag 7 december presenteerde het DenkTank zijn rapport aan minister Cramer (Ruimte en Milieu) en voorzitter Hans Alders van EnergieNed. In dit rapport zijn 22 adviezen opgenomen.

Afgelopen augustus heeft minister Cramer het DenkTank gevraagd om concrete voorstellen te formuleren zodat deze kunnen worden meegenomen naar de klimaattop in Kopenhagen.

In 2020 dient Nederland en Europa 20 procent minder energie te verbruiken ten opzichte van 1990. Zonder extra maatregelen worden de doelstellingen niet gehaald, daarom gaat de Tweede Kamer deze week hierover in debat. Besproken zal worden welke concrete maatregelen genomen moeten worden om de doelstelling te halen.

Een van de adviezen van het DenkTank is om de NHG-regeling alleen toe te passen op woningen met een A- of B-label. Dit maakt het voor consumenten ook financieel aantrekkelijker om energiezuinigere huizen te kopen. Volgens de DenkTank zou ook de overheid consumenten moeten belonen voor de aankoop van duurzame producten en dienste met zogenoemde ‘Greenpoints’. In Canada is dit systeem al een bewezen concept waar consumenten de punten kunnen inwisselen voor duurzame cadeaus.

Ook moet energiebesparing leuker en hipper worden. Het DenkTank wil dat de overheid investeert in het openen van websites en winkels waar nieuwe ‘coole’ energiebesparende producten worden verkocht. In de winkel moeten naast kleine gadgets ook windturbines, zonnepanelen en zonneboilers verkocht worden.

Daarnaast vind het DenkTank dat sommige groene opties als standaard moeten worden gemaakt. Een voorbeeld hiervan is tweezijdig printen.

Stem of voeg toe aan:

Auteur: Redactie Goedkope-Hypotheek.nl
De copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Goedkope hypotheek.
Ook uw bericht op deze site? Klik hier

Tags: alleen, energiezuinige, huiseigenaren, huizen, NHG, verkrijgbaar


Gerelateerde berichten:

Informatie over dit nieuwsbericht

Aantal keer bekeken: 4866
Er zijn 6 tags gerelateerd aan dit nieuwsbericht.

Maximale hypotheek berekenen


Actuele Hypotheekrente


Triple A status rabobank wordt negatief
Kredietbeoordeler Standard & Poor's waarschuwt de Rabobank voor zijn Triple A status. Door het stijgende aantal faillissementen en de hoge werkloosheid kan de bank in moeilijkheden komen.
Rabobank gaat in 2010 klanten compenseren...
Ongeveer 100.000 klanten van de Rabobank die in de periode van 1996 tot en met 2000 een OpMaat hypotheek hebben afgesloten worden gecompeseerd. De Rabobank heeft hiervoor tussen de 50 en 75 miljoen euro gereserveerd.
Korte rentevaste periode is riskant
Te vaak hoge hypotheek aangeboden
Nog geen huisuitzetting voor gedupeerde...
Verlaag jaarlijks de hypotheekrenteaftrek
Banksparen in opmars
Veranderende tendens in hypotheekmarkt
Nationale Hypotheek Garantie aangescherpt


Reacties (5)

Zelf een reactie plaatsen? Klik hier

Door: Sukey | Geplaatst op 25 mei 2016 om 06:15
This makes evythreing so completely painless.Door: Gildas | Geplaatst op 25 mei 2016 om 08:14
Hello Sweet Sarah, Bless your heart. Life is just hard for many and it's hard for all at one time or another. The older I get, the more I've come to that conclusion. Nonetheless, we have the hope of a future in heaven and that is worth so much. I know you agree. Good story, Sarah. Keep being there for people. That's your ministry as well as your family.And thanks for stopping by my blog. I always appreciate your comments of enouarogement.Gcd bless,Coleen in UkraineDoor: Sondi | Geplaatst op 25 mei 2016 om 15:16
A simple and ingitlelent point, well made. Thanks!Door: Brandywine | Geplaatst op 27 mei 2016 om 05:22
If only there were more cleevr people like you!Door: Charlesfar | Geplaatst op 10 februari 2017 om 07:36
читы на варфейс 2015 на короны

Наш сайт: Читы на варфейсZelf een reactie plaatsen
Uw reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden geweigerd. E-mail adressen worden versluierd opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.

Uw reactie
Naam:*

E-mail:*

(wordt niet geplaatst)

Reactie:*
 

Onlangs toegevoegd
Triple A status rabobank wordt negatief
Rabobank gaat in 2010 klanten...
NHG alleen nog verkrijgbaar voor...
Korte rentevaste periode is riskant
Te vaak hoge hypotheek aangeboden
Nog geen huisuitzetting voor gedupeerde...
Verlaag jaarlijks de...
Banksparen in opmars
Veranderende tendens in hypotheekmarkt
Lijfrente hypotheek

Navigatie

Beste bekeken nieuws
Korte rentevaste periode is riskant
Triple A status rabobank wordt negatief
Afschaffing hypotheekrenteaftrek voor dure...
Verlaag jaarlijks de hypotheekrenteaftrek
Banken stellen budgetcoach beschikbaar aan...